Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Zillertal: vallei met gezondheidscompetentie

31-03-2014 Een gevarieerde vakantie in de frisse berglucht van het Zillertal garandeert een optimale heropfrissing van de geest en sportieve uitdagingen. Dit bevestigt ook een wetenschappelijke studie van de Sporthochschule in Keulen. Een team van deskundigen stelde vast dat "een vakantie in de bergen tot viermaal toe meer ontspanning biedt dan een strandvakantie, dankzij de grote hoogteverschillen".

Berliner Hütte Zillertal © Österreich Werbung/Peter Burgstaller
Berliner Hütte Zillertal © Österreich Werbung/Peter Burgstaller
Mountainbiken in Zillertal © Zillertal Tourismus/Daniel Geiger
Mountainbiken in Zillertal © Zillertal Tourismus/Daniel Geiger
Samen vakantiegeluk in Zillertal proeven © Zillertal Tourismus/Andre Schoenherr
Samen vakantiegeluk in Zillertal proeven © Zillertal Tourismus/Andre Schoenherr
Wandelen in het Zillertal © Zillertaler Tourismus/Andre Schoenherr
Wandelen in het Zillertal © Zillertaler Tourismus/Andre Schoenherr
Een tip van de experts: "Begin tegen een traag tempo de vakantie met enkele activiteiten in de vallei. Beneden in de vallei bevindt het lichaam zich sneller in de herstelfase. Dit komt door het geringe hoogteverschil tussen de woonplaats en de vakantiestreek, maar ook door de zuurstofrijke lucht. "
 
Hoog in de bergen voor een goede gezondheid
De langeafstandswandelroutes zijn de mooiste manieren om kennis te maken met het Zillertal. Vanaf de zomer van 2014 kunnen schilderachtige routes in de Alpen ontdekt worden. Dankzij nieuwe en uniform gemarkeerde Alpenovergangsroutes van gemakkelijke tot middelzware moeilijkheidsgraad, kan elke ervaren wandelaar de afstand probleemloos afleggen. De zevendaagse tocht door de Alpen gaat van de Tegernsee (D) naar de Achensee (A) in het hart van de Alpen, waarna de route zijn weg verder zet naar het Zillertal en vervolgens over de Alpenhauptkamm naar Rochester Ting (I). Dé klassieker in het Zillertal is de Berliner Höhenweg. Het traject is ongeveer 70 km lang en voert langs gletsjers, wilde beekjes, watervallen, steile rotsen en afgelegen bergtoppen. De weg verbindt acht berghutten, waaronder ook de Berliner Hütte. Dit is de enige berghut in Europa die onder monumentenzorg staat. Elke hut biedt een eenvoudig onderkomen en maaltijd aan. De één- en meerdaagse tochten kunnen op heel wat verschillende punten van start gaan. Zo is het ook voor ongeoefende wandelaars mogelijk om een gedeelte van het adembenemende panorama van de Berliner Höhenweg met de eigen ogen te bewonderen.
 
In de vier vakantieregio's van het Zillertal kan uit meer dan 800 kilometer gemarkeerde fietsroutes gekozen worden. Van eenvoudige familieuitstapjes in de vallei en alm- en boswandelingen tot spectaculaire trails en zware beklimmingen met grote hoogteverschillen. Kortom: in het Zillertal vindt iedereen zijn droomroute.
 
Comfort en smaakvreugde
Fietsliefhebbers- en wandelaars kunnen de eerste hoogtemeters van hun tocht ook op een comfortabele manier met de zomerkabelliften van het Zillertal bedwingen. De Zillertal Activcard is de ideale kaart voor iedereen die de vallei tot in de details wil ontdekken. Het ticket is geldig voor de kabelbaan, de trein en de bus, maar biedt bovendien ook heel wat kortingen.
 
Tijdens een bergvakantie in de Zillertaler Alpen draait het niet enkel om de hoogste toppen en de meeste hoogtemeters. Het gaat ook om bezinning en genieten. Meer dan 150 traditionele hutten, berghuizen en Jausenstations bieden er met de gekende Zillertaler gastvrijheid heel wat culinaire hoogstandjes en streekproducten aan.
 
In traditie geworteld
Authentieke gewoontes en levende tradities zijn tot op vandaag geworteld in het hart van het Zillertal. Zang en dans zijn er een onderdeel van het leven. Elk weekend is er in het unieke berglandschap een traditioneel feest, waarin de schoonheid van de vallei door muzikanten bezongen wordt.
 
De Zillertaler bergzomer garandeert onvergetelijke vakantiedagen. Gelegen in een prachtig bergdecor kan naar hartenlust gewandeld en gesnoept worden, maar genieten is hier toch wel het sleutelwoord. Zowel gezinnen als individualisten, wandelaars en outdoorliefhebbers: dankzij het brede vakantieaanbod kan iedereen hier zijn eigen almenzomer beleven. Het Zillertal creëert harmonie en zorgt voor een goed lichaamsgevoel.

Meer informatie: www.zillertal.at

Perscontact
Zillertal Tourismus GmbH

c/o Sabine Katschke
Bundesstraße 27d
A-6262 Schlitters
Tel.: +43 5288 87187
Fax: +43 5288 87187 1
presse@zillertal.at
www.zillertal.at