navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

3 grote zomercampagnes voor Oostenrijk

18-02-2013 - Oostenrijk op een vernieuwende manier beleven is het motto in 2013. Dit voorjaar lanceert het Oostenrijks Toeristenburo 3 nieuwe campagnes ter promotie van Oostenrijk als verrassende vakantiebestemming.

Houtarchutectuur in Vorarlberg © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Zomerse geluksmomenten 2013
In 2013 staan in de allernieuwste zomercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo zomerse geluksmomenten op de voorgrond. Vakantiemomenten die voor altijd in herinnering zullen blijven. Daarvoor heeft Oostenrijk alles in huis. Indrukwekkende bergkammen, diepgroene bossen, fonkelende meren en authentieke dorpjes, een paradijs voor de natuurliefhebber. Helemaal onvergetelijk wordt de vakantie als men eens een kijkje neemt buiten de gebaande paden. Met de nieuwe zomercampagne 2013 heeft het Oostenrijks Toeristenburo plekken geselecteerd die garant staan voor een unieke ervaring. Verder willen we laten zien dat het land naast dat het de tradities heeft weten te behouden, ook een zeer moderne kant heeft en zich de afgelopen jaren verrassend heeft ontwikkeld.

Marketingmix
Zo zal er in februari een 36 pagina dikke bijlage (oplage 740.000) in diverse tijdschriften verschijnen die de lezer leuke vakantietips in Oostenrijk geeft op het gebied van wandelen, natuur, fietsen, water / meren, familie, design, architectuur en lifestyle. Daarnaast zal er tevens een uitgebreide advertentiereeks in diverse media verschijnen. Naast print speelt e-marketing uiteraard ook een grote rol. Op www.austria.info/zomersgeluk worden 14 zomerse geluksmomenten in Oostenrijk gepresenteerd inclusief boekbare arrangementen en downloadbare brochures. Uiteraard zal de campagne d.m.v. externe e-marketingcampagnes, CPC, op social media platformen en via newsletter gepromoot worden. Verder staat er ook dit jaar weer een verrassende joint promotion in de planning om de campagne te versterken, waarvoor de voorbereidingen op dit moment in volle gang zijn.

Bijzondere persbijeenkomst
Op 19 maart organiseert het Oostenrijks Toeristenburo een bijzondere persbijeenkomst in Amsterdam. Op deze dag zal in Droog Amsterdam de zomercampagne op een unieke manier worden gepresenteerd. Aanmelden kan door een mail te sturen aan thiebout.vandenbergh@austria.info.

Kijk op www.austria.info/zomersgeluk voor nog meer inspiratie.

Naast de bovengenoemde hoofdcampagne richt het Oostenrijks Toeristenburo zich ook op specifieke doelgroepen als familie en 50-plussers:

Familie campagne:
Van februari t/m juni 2012 zet het Oostenrijks Toeristenburo het familie-aanbod in de kijker. De leukste plekjes voor de zomervakantie voor kinderen én papa en mama. 14 top-bestemmingen presenteren handige info als bezienswaardigheden, kindvriendelijke accommodaties, voordeelkaarten, leuke tips en interessante arrangementen. In samenwerking met het online platform Mamaenzo wordt er een producttest opgezet, waarbij 3 testgezinnen gezocht worden, die een testvakantie in Oostenrijk zullen beleven. Tijdens hun reis zullen zij op diverse social media platformen over hun vakantie-ervaringen schrijven. Verder zal de campagne vooral online, zoals op de website van het Oostenrijks Toeristenburo, maar ook in diverse newsletters en op social media platformen gepromoot worden.
www.austria.info/nl/gezinsvakanties 

50+ campagne:
Van maart t/m september 2013 richten wij ons met een speciale campagne op een belangrijke doelgroep: actieve 50 plussers. 9 Oostenrijkse partners presenteren hun, voor de doelgroep interessante aanbod, zoals actief in de natuur, relaxen, bezienswaardigheden en uitstapjes. Op het gebied van print zal er in de reisspecial van Plus Magazine een responsekaart worden bijgevoegd en in het ledenblad van omroep Max verschijnt een advertentie. De campagne zal daarnaast online, zoals op de website van het Oostenrijks Toeristenburo, maar ook in diverse newsletters en social media platformen gepromoot worden. Verder staat er nog een joint promotion op de planning.
www.austria.info/nl/50plus-tips

“De zomer van 2012 heeft met meer dan 700.000 aankomsten en meer dan 3, mln overnachtingen uit Nederland voor een nieuwe record gezorgd. Met deze 3 grote zomercampagnes willen wij de Nederlandse vakantieganger voor Oostenrijk enthousiast maken en deze positieve ontwikkeling verder uitbouwen, alsdus dhr. Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo”.

Meer informatie (noot voor de redactie):
Oostenrijks Toeristenburo
Thiebout van den Bergh - Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, mail: thiebout.vandenbergh@austria.info