navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Kookkunst op hoog niveau

13-04-2012 - Oostenrijkse keukenchefs bereiden hun culinaire hoogstandjes letterlijk op grote hoogten. Door Gault-Millau met koksmutsen bekroonde restaurants nodigen uit om te genieten in de bergen.

Adlerlounge © Tiroler Adlerlounge

Innovatief dineren in de Adlerlounge
Fijnproevers bereiken per gondel de Adlerlounge, op 2.621 m hoogte met uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3798 meter) en nog 60 andere drieduizenders van de Hohe Tauern. Omringd door moderne designmeubels, die gecombineerd worden met natuurlijke houten elementen, laten de bezoekers zich verwennen met uitgelezen specialiteiten. De innovatieve Tiroolse keuken van Walter Hartweger – door Gault-Millau met een koksmuts bekroond – maakt het bezoek compleet. Hij is met passie en creativiteit zowel pachter, waard als kok van de Adlerlounge. De lounge dient bovendien geregeld als toneel voor diverse evenementen.
Adler Lounge: www.adlerlounge.at

Olijfolie-menu’s in restaurant Arnold Pucher
Voor culinair genieten op topniveau staat chef de cuisine Arnold Pucher voor zijn gasten klaar in het hoogstgelegen met drie Gault Millau-koksmutsen bekroonde restaurant van Oostenrijk in het Karinthische Nassfeld. 'Restaurant Arnold Pucher' is ondergebracht in Hotel Wulfenia op 1500 meter hoogte. De maître, die naast de drie Gault-Millau-'Hauben' ook twee Michelin-sterren heeft, experimenteert in zijn topkeuken met smaak. Als 'drager' in veel van zijn recepten gebruikt hij hoogwaardige olijfoliën, waarop hij zijn verschillende 'olijfolie-menu's' baseert, die altijd een proeverij van een bepaald olijvenras gemaakte olie inhouden. Pucher bereidt de meeste van zijn gerechten uitsluitend met olijfolie – zonder andere vetten of kruiden.
Restaurant Arnold Pucher in Hotel Wulfenia: www.wulfenia.at

Creatief restaurant Alexander in Hochfügen
In Hochfügen, hoog boven het Zillertal op 1500 meter hoogte, zwaait Alexander Fankhauser de pollepel. In zijn restaurant 'Alexander' in het hotel van zijn ouders verrast de 'Kok van het jaar' (2005), die mag bogen op een onderscheiding met drie koksmutsen van Gault-Millau, met creatieve combinaties van vis en vlees. En steeds klinkt de Tiroolse traditie door in Fankhausers keuken. Naast het culinaire verwenprogramma ziet Fankhauser er ook persoonlijk op toe dat zijn gasten niets tekort komen.
Hotel Lamark: www.lamark.at

Biologisch genieten in Hohentauern
'Hoge bergpas' met ster. In 'Passhöhe', het gourmetrestaurant op 1274 meter hoogte direct aan de bergpas in Hohentauern, vinden fijnproevers met liefde bereide biologische gerechten van regionale producten en een indrukwekkende bergpanorama. Persoonlijke service staat bij Veronica en Johannes Haas van 'Passhöhe' voorop: zij hebben in elk seizoen praktische tips voor hun gasten – zowel wat betreft de in de buurt liggende wandelroutes als de passende wijnen bij het gourmetmenu. En wie een uitstekende versterking mee wil nemen voor onderweg, laat die culinaire heerlijkheden gewoon inpakken.
Hotel & Restaurant Passhöhe: www.passhoehe.at

Meer informatie (noot voor de redactie):
Oostenrijks Toeristenburo
Thiebout van den Bergh - Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, mail:
thiebout.vandenbergh@austria.info