navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Wandelnieuws uit de regio Hall-Wattens

27-02-2014 - Een nieuwe themawandeling, de grootste houten knikkerbaan ter wereld midden in een bos en speciale arrangementen voor het wandelen zonder bagage... De regio Hall-Wattens in Oostenrijk zorgt deze zomer weer voor een onvergetelijke vakantie.

Wandelen Karwendel © hall-wattens.at
Wandelen Karwendel © hall-wattens.at
Wandelen aan de Glungezer © hall-wattens.at
Wandelen aan de Glungezer © hall-wattens.at
 © hall-wattens.at
© hall-wattens.at

De regio Hall-Wattens ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van Innsbruck. Omringd door het majestueuze Karwendelgebergte, die een grote variëteit aan zeldzame planten en dieren bevat, en de Tuxer Alpen, die geschikt zijn voor leuke dagtochten. 10 pittoreske dorpjes en Hall in Tirol als een van de mooiste historische steden in Oostenrijk, zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Nieuw deze zomer zijn een nieuwe themawandelroute en comfortabele wandelmogelijkheden zonder bagage.
 
Nieuwe themawandelroute: Soleweg (zoutroute)
Deze historische wandelroute loopt door het Halltal en heeft het ingrediënt zout als thema. De twaalf haltes onderweg geven hier heel wat interessante informatie over. Kinderen kunnen bij elke halte een leuke opdracht uitvoeren, waardoor deze zeven kilometer lange wandelroute een leuke en leerrijke ervaring is voor het hele gezin!
 
Wandelen zonder bagage
Voor wandelaars die graag lange afstanden willen afleggen zonder hun bagage mee te hoeven nemen zijn er nieuwe arrangementen te boeken. In het "wandelen zonder bagage-pakket” zijn naast drie overnachtingen in prachtig gelegen hutten (of een comfortabel hotel op basis van halfpension) ook het bagagetransport en het Zirbenweg wandelticket inclusief bus zijn bij de prijs inbegrepen. Zo is alles geregeld en kan men zorgeloos genieten.
 
Knikkeren in het bos
"Kugelwald am Glungezer" is een volledig uit hout gemaakte knikkerbaan op 1.560 meter hoogte. Deze bevindt zich midden in het bos en baant zich over een lengte van 500 meter een weg tussen de bomen door. Verder zijn er sport- en spelplekken, een ontspanningsruimte met houten ligstoelen, een panoramaverrekijker, een bouwruimte waar kinderen zelf hun eigen knikkerbaan uit dennenhout kunnen maken en een edicatief klaslokaal om dit avontuur nog leuker te maken.
 
Arrangementen voor een vakantie in de Tiroolse bergen zijn te vinden op www.bergsommer.eu. Vele extra’s zoals begeleide wandelingen of toegang tot bezienswaardigheden zoals de Swarovski Kristallwelten en het Münze Hall museum zijn reeds bij de prijs inbegrepen.
 
Meer informatie:
www.bergsommer.eu
www.hall-wattens.at
www.kugelwald.at
-------------------------------------------------------------- -------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen TVB Region Hall-Wattens, Mvr. Nina Wielander, tel.: 0043-5223-4554432, e-mail: n.wielander@hall-wattens.at, www.hall-wattens.at