navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Spectaculaire winteropeningen 2011

04-10-2011 - Officieel begint de winter op 21 december. Maar in Oostenrijk kun je al veel eerder van de winter genieten. Tijdens de vele winter- en skiopeningen waarmee de verschillende regio’s van Oostenrijk het begin van het seizoen vieren.

Het aftellen is begonnen! Nog even en het winterseizoen gaat in Oostenrijk met spectaculaire evenementen van start.

Spectaculaire openingen op de gletsjers
Daar waar altijd sneeuw ligt vinden de winteropeningen natuurlijk het allereerste plaats: op de gletsjers. Zoals de ‘Kaunertal Opening ’, waarbij zich van 14 t/m 16 oktober 2011 iedere avond weer zo’n 3000 partyanimals zullen vermaken – met de beste dj’s, bands en films, die de scene momenteel te bieden heeft.

Een winteropening is bij de Hintertuxer gletsjer niet helemaal van toepassing, want tenslotte biedt het enige Oostenrijkse skigebied, dat het hele jaar open is, 365 dagen per jaar plezier op de piste. Maar omdat er in de winter nog 86 afdaalkilometers bijkomen, wordt er toch gevierd en wel tijdens de Hotzone.tv Park Opening, van 30 september t/m 2 oktober 2011.

Wie het hogerop wil zoeken is op het hoogste gletsjerfeest van 29 & 30 oktober 2011 op de Pitztaler gletsjer aan het juiste adres: Tirols hoogste skitest, het hoogste langlaufcentrum, de hoogste ijsklimmuren, maar er zijn ook leuke sneeuwbarretjes en danspodia. Je vindt hier zelfs hoogste openluchtbioscoop van Oostenrijk waar de bezoekers een 60 minuten durende winterfilm in première zullen zien gaan.

Ook in het zonnige Karinthië start het winterseizoen al in oktober: Op de Mölltaler gletsjer kunnen ongeduldige winterliefhebbers al van 21 t/m 23 oktober op de „Mölltal opening“ en van 27 t/m 30 oktober bij de „Powder Opening“ terecht. Vooral de meerdaagse party’s in november zorgen ervoor, dat de avontuurlijke boarders ook na sluiting van de piste zich geen moment zullen vervelen. Naast veel muziek en gezellige feesten kun je hier ook kennismaken met en het gratis testen van de nieuwste wintersportattributen.

Tijdens het „Sportcheck Gletscher Testival“ op de Stubaier gletsjer vindt van 3 t/m 6 november 2011 de grootste materiaal-test-tour van Europa plaats. De cijfers spreken voor zich: meer dan 3.500 testartikelen, van ski’s en snowboards tot en met kleding etc. kunnen hier getest worden. Een perfecte gelegenheid, om al in oktober meteen ‘on snow’ uit te proberen, wat de designers en ontwikkelaars het afgelopen jaar allemaal uitgedacht hebben.

Roxette opent het winterseizoen in Ischgl
Van alle concerten, die aan het begin van het seizoen in de Oostenrijkse bergen plaatsvinden, is het Top of the Mountain Concert’ in Ischgl toch wel de spectaculairste. Tenslotte hebben hier, op het op een hoogte van circa 2.300 m liggende podium, al sterren als ‘Wir sind Helden’, Pink en Rihanna opgetreden. Dit jaar zal Roxette op 26 november 2011 het startsein voor het nieuwe winterseizoen geven.

Zell am See – Kaprun: “White Start“ evenement
Op de Kitzsteinhorn, het enige gletsjergebied van Salzburg, start de winter al op 4 t/m 6 november 2011. De bezoeker kan behalve verse sneeuw ook veel plezier beleven op de gletsjer en bij de Ö3 Disco aan de Salzburger Platz in Kaprun.

Skicountdown in Obertauern
Internationale Skicountdown lokt ook dit seizoen weer van 24 november t/m 11 december 2011 met aantrekkelijke arrangementen, goede sneeuwcondities en een sensationeel programma veel bezoekers naar Obertauern . De inbedrijfstelling van de eerste lift wordt (zoals ieder jaar) opgeluisterd door het optreden van een gerenommeerde band  Dit jaar zijn het de “Leningrad Cowboys”, die op 26 novermber 2011 de bergen zullen laten trillen.

Saalbach Hinterglemm: “Sport 2000 Snow Mania“
Van 2 t/m 4 december 2011 luidt het motto in Saalbach Hinterglemm wederom “Testen maar“, want tijdens de “Sport 2000 Snow Mania” kan men de nieuwste ski- en snowboardmodellen van diverse fabrikanten lenen en zelf uitgebreid testen. ’s Avonds is het “partytime!” Met swingende feesten, live muziek en een bovenste beste sfeer.

Langlaufopening
Maar niet alleen skiërs en boarders tellen het hele jaar de weken en de dagen af tot het nieuwe seizoen begint: ook langlaufers worden ongeduldig. Van 9 t/m 11 december 2011 komt er een eind aan het wachten – althans in de olympische regio Seefeld, waar tijdens de ‘13e Sport Wedl Langlaufopening ’ drie dagen lang alles geboden wordt, wat het langlauferhart sneller doet slaan. Dagcursussen in de klassieke en skating stijl voor beginners en gevorderden tot en met videoanalyses en presentaties van bekende skiwas-producenten. Waarop men hier in de olympische regio bijzonder trots is is dat de gasten door toptrainers uit de profsport zoals voormalige wereldbekerdeelnemers of regionale- of landskampioenen begeleid worden.

De winter gaat in Oostenrijk dus absoluut niet in stilte van start. Maar wat als de winteropeningen voorbij zijn? Dan staan de volgende evenementen al op het programma. Het zijn er gewoon te veel om hier te vermelden. Het hele seizoen tot in de lente worden in heel Oostenrijk opzienbarende wedstrijden, concerten en party’s geboden.


Een groot overzicht van alle winteropeningen in Oostenrijk kun je hierinder downloaden.

Meer informatie (noot voor de redactie):
Oostenrijks Toeristenburo

Thiebout van den Bergh - Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, mail: thiebout.vandenbergh@austria.info