navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Knusse winter op de Oostenrijkse boerderijen

29-10-2012 - Vanuit een romantische almhut of bergboerderij direct de piste op. Terug naar de eenvoud en genieten van de gastvrijheid en het echte boerenleven. Dat kan bij de 2.600 boederijen van het vakantiemerk “Vakantie op de boerderij” in Oostenrijk.

Wintervakantie op de boerderij © Urlaub am Bauernhof

Huiselijke vakantiesfeer
Na een lange dag op de piste worden de ski’s of snowboard in de skistal gezet; de paarden gaan na de sledetocht terug de stal in. Op de boerderij heeft alles een vaste plek en een vast patroon. De verse melk en de eieren voor het ontbijt komen van de koeien en de kippen. Verder bestaat de maaltijd uit heerlijke producten. Van de eigen boerderij of uit de omgeving. Na het ontbijt brengt de boer de wintersporters, als ze dat willen, naar de skilift en aan het eind van de dag haalt hij ze daar weer op. Na een drankje aan de bar is het heerlijk om nog even de sauna in te gaan of de dag af te sluiten bij de warme boerderijkachel. Oude gebruiken worden op moderne wijze in stand gehouden. En de authentieke gastvrijheid wordt aan elke boerengeneratie doorgegeven. Tijdens een wintervakantie op de boerderij ontdekt men de combinatie van het winterse landschap en pisteplezier.

Eindeloze sneeuwpret
Skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelingen, winterwandelingen, sleeën of schaatsen: op het platteland is vrijwel alles mogelijk. Veel van de boerderijen liggen in bekende wintersportgebieden of zelfs direct aan de piste. Soms heeft een boerderij een eigen skilift, waar de beginners hun eerste afdalinkjes kunnen proberen. Langlaufloipes en wandelroutes liggen vaak vlakbij, waardoor de auto gewoon kan blijven staan en men meteen vanaf de boerderij op de lange latten of de sneeuwschoenen de sneeuw in kan trekken.

Vakantie op de boerderij is al sinds 20 jaar dé specialist voor kwaliteitsgecontroleerde vakanties op de Oostenrijkse boederijen. De ca. 2.600 gecertificeerde deelnemende bedrijven zijn met bloemen gecategoriseerd. Afhankelijk van het jaargetijde, de omvang en ligging van de boerderij heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteiten. Zo zijn er wijnboerderijen, almhutten, baby- en kinderboerderijen, bio-, gezondheids- en kruidenboerderijen, maar ook boerderijen speciaal voor paardrijliefhebbers en gehandicapten. Voor ieder wat wils.


Meer informatie:
www.boerderijvakantieoostenrijk.nl

------------------------------------------------------------------------
Meer informatie (noot voor de redactie):
Urlaub am Bauernhof Oostenrijk, Frau Dr. Irene Brameshuber, tel.: 0043-662-880202, mail: i.brameshuber@farmholidays.com