Kontakt austria.info Kontakt austria.info

Het merk "Vakantie in Oostenrijk"

De meeste mensen denken bij een vakantie in Oostenrijk aan wandelen en skiën, aan Wenen en historische gebouwen. Dat klopt natuurlijk allemaal. Toch is vakantie in Oostenrijk veel meer! Dat laat het handelsmerk ‘Vakantie in Oostenrijk’ zien: het toont, wat Oostenrijk vandaag de dag zo interessant en speciaal maakt voor haar gasten.

Daarbij richt het handelsmerk zich op mensen met een zeker niveau, die vaak op reis gaan. Wanneer deze mensen besluiten waar ze hun vakantie willen doorbrengen, spelen ook de geschiedenis en de identiteit van hun reisdoel een rol. Ook willen ze daar graag actief iets kunnen beleven en ervaren. Oostenrijk is wat dat betreft in drie opzichten uniek:  

  1. Het huidige Oostenrijk was ooit het centrum van een reusachtige multinationale staat en is daarom door verschillende culturele invloeden gevormd. Daardoor is Oostenrijk een vruchtbare voedingsbodem voor kunst en cultuur, waarbij traditie en moderne tijd op een unieke en spannende wijze samengaan.  
  2. Net zo uniek is de aangenaam niet-haastige leefwijze. Oostenrijkers zijn gemoedelijk, hartelijk en charmant. En het zijn vooral absoluut grote genieters. 
  3. Oostenrijk heeft vanwege haar verschillende landschappen en verkwikkende klimaat een ver teruggaande traditie als vakantieland. Daarom zijn de Oostenrijkers gepassioneerde gastvrouwen en gastheren, die het vakantiegeluk van hun gasten hoog in het vaandel hebben staan. Ze brengen de vakantiegangers telkens weer op nieuwe ideeën, geven tips en stimuleren om nieuwe dingen te leren kennen en uit te proberen. Want tijdens een vakantie in Oostenrijk valt er veel te beleven en te ervaren … 

Natuurbelevenissen
Oostenrijk biedt van de Alpen tot aan de Donau, ongerepte natuur met bergen, bossen, meren en beroemde cultuurlandschappen - veel natuur om te verkennen, om van te genieten of sportief te veroveren. En dankzij de mensen die met de plaats bekend zijn, kunnen de gasten alles tot in het detail ontdekken.  

Culturele belevenissen
Het erfgoed uit de keizertijd, maar ook de moderne kunst en cultuur bieden niet alleen in de steden, maar ook daarbuiten bijzondere culturele belevenissen. Spannend is, dat de klassieke hoogcultuur en de levendige, hedendaagse cultuurscene naast elkaar bestaan en samengaan.

Culinaire belevenissen
Eersteklas restaurants, wereldberoemde wijnen, veel biologische basisproducten: de Oostenrijkse keuken is smakelijk, kwalitatief hoogwaardig en creatief. En dat alles dankzij gepassioneerde, innovatieve producenten en geëngageerde gastvrouwen en gastheren. 

Regenererende belevenissen
In Oostenrijk borrelt uit talrijke bronnen geneeskrachtig water, de luchtkwaliteit is er uitstekend en bevordert de regeneratie, zoutmijngangen en veengebieden openbaren hun werking. Het aanbod in Oostenrijk komt tegemoet aan de verschillende behoeftes op het gebied van gezondheid en regeneratie, en stimuleert de zin in een bewust leven – ook na de vakantie. 

Aanstekelijke belevenissen
Oostenrijkers maken graag contact met hun gasten, om hen vertrouwd te maken met hun land en bevolking. Dankzij hun vriendelijkheid en hartelijkheid is een ontmoeting met hen een belevenis. Hun ontspannen leefwijze heeft daarbij een aanstekelijke invloed op de gasten. 

Het effect van een vakantie in Oostenrijk
Tijdens een vakantie in Oostenrijk komen de gasten tot rust en vinden zij zichzelf weer terug. Dan zijn ze er klaar voor om aan nieuwe dingen te beginnen en doen ze ervaringen op die hen verrijken en hun horizon verbreden. Deze afwisseling tussen ontspanning en spanning stimuleert, en uit de inspirerende indrukken putten ze nieuwe energie. En precies dat is het effect van een vakantie in Oostenrijk: een gevoel dat ook nog lang na de vakantie aanhoudt.