Cultuur

Naar de magische inspiratieplekken

Inspiratie is een ingeving, een creatief idee of een verhelderend moment. Om inspiratie te laten slagen en mogelijk te maken zijn nieuwsgierigheid, ontspanning, mindfulness en vrijheid nodig. Er is dus niet alleen een omgeving nodig die inspiratie ondersteunt, maar ook een bewust en ongeremd binnenlaten.

Als we het hebben over individuele inspiratie-ervaringen met betrekking tot vakanties in Oostenrijk, wordt duidelijk hoe aantrekkelijk de "hidden treasures" en "secret places" zijn. Een blik achter de schermen en buiten de gebaande paden is wat de ware fascinatie wekt.

Oostenrijk staat voor een bijzonder cultureel erfgoed. Verschillende tijdperken in de geschiedenis van het land hebben tot op de dag van vandaag werkelijk grote meesters voortgebracht. Of het nu gaat om muziek, schilderkunst, literatuur, architectuur of de wetenschappen zoals filosofie of psychologie. De werken en creaties van de grote meesters kunnen worden ervaren en worden toegankelijk gemaakt via evenementen, tentoonstellingen of rondleidingen. Maar wat inspireerde in dit land eigenlijk de meesters zelf? Wat zijn de plaatsen van oorsprong en schepping die inspiratie brachten? Betekent juist het "kijkje achter de schermen" niet een fascinerende reis naar de magische en soms weinig bekende plaatsen van de creatie?

Een inspirerende reis naar Oostenrijk maakt ook een reis mogelijk: reis naar de magische inspiratieplaatsen.

Nieuws uit Oostenrijk

Wandelingen naar kunstenaarsvilla's

05.10.2021

In welke omgeving woonden literaire figuren, schilders en componisten en brachten ze hun vakanties door in vroegere tijden? Een zoektocht naar sporen door heel Oostenrijk.

Meer lezen

Cultuur al fietsend ontdekken

16.08.2021

Reis in je eigen tempo, ontdek prachtige landschappen en bijzonderheden uit kunst en cultuur: Talrijke culturele fietstochten in Oostenrijk combineren dit genoegen.

Meer lezen

Van poëtisch tot duurzaam groen: architecturale pleisterplaatsen

28.07.2021

Ver vooruitziend, speels of recht voor z'n raap: Oostenrijk herbergt talloze opmerkelijke gebouwen van de moderne en hedendaagse tijd.

Meer lezen

Kunst in de openbare ruimte

21.06.2021

Op veel plaatsen in Oostenrijk opent openbare kunst nieuwe perspectieven op steden, dorpen en landschappen. Een selectie.

Meer lezen