Aankomst

MET DE TREIN

Met 16 treinverbindingen per dag is Wenen vanuit Brussel in 11 uur en 40 minuten te bereiken. De eerste trein vertrekt om 05:55 en de laatste om 23:27. Als je van tevoren boekt, begint de reis vanaf € 29,90 in de 2e klas. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van het tijdstip, de route en de klasse. Er is ook een rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Wenen met de nachttrein. Vertrek vindt plaats op maandag, woensdag en vrijdag om 19:32 uur vanuit Brussel-Zuid en om 19:43 vanuit Brussel-Noord. Aankomst in Wenen Hauptbahnhof vindt plaats om 09:19 uur. Voordat de Nightjet in Wenen aankomt, maakt deze nog tussenstops in Wels, Linz of St. Pölten. Afhankelijk van de exacte bestemming, kan je hier al uitstappen om andere plaatsen te bereiken. Zo is er bijvoorbeeld vanuit Wels een treinverbinding van een uur naar Salzburg. Klagenfurt en Graz zijn respectievelijk bereikbaar vanuit Wenen in 4 uur en 2 uur en 30 minuten. Voor een frequenter treinaanbod en meerdere bestemmingen, kan je ook vanaf Keulen de nightjet nemen. Vanuit Keulen bereik je zowel Innsbruck als Wenen in 11 uur en Linz in 9 uur en 30 minuten. Voor de terugreis vertrekken de treinen vanuit Wenen op zondag, dinsdag en donderdag om 20:13 uur. De nachttrein komt in Brussel-Noord aan om 09:45 uur en in Brussel-Zuid om 09:55 uur.

Comfort aan boord:

  • Slaapwagen, couchettewagen, zitwagen
  • Fietsen worden niet aanvaard
  • Snacks en drankjes zijn verkrijgbaar bij het treinpersoneel

Web:  www.nightjet.com/nl#/home
          www.oebb.at
          www.b-europe.com/nl

 

MET HET VLIEGTUIG

Er zijn rechtstreekse vluchten naar Wenen met Brussels Airlines en Austrian Airlines vanuit Zaventem en met Ryanair vanuit Charleroi. Van december tot maart zijn er twee keer per week rechtstreekse vluchten met TUI Fly (maandag en vrijdag) van Antwerpen naar Innsbruck. Gebruik online zoeksystemen als Google Vluchten om actuele verbindingen te vinden.

 

MET DE AUTO

Plakken of klikken? Het digitale vignet is beschikbaar in de ASFINAG webshop en via de gratis ASFINAG app „Unterwegs“.

Web:  shop.asfinag.at

ASFINAG biedt ook actuele verkeersinformatie in real time, informatie over wegwerkzaamheden en informatie over parkeer- en rustplaatsen, inclusief e-laadstations aan. Bovendien kunnen chauffeurs bij ASFINAG terecht voor informatie over tolwegen, tanken, verkeersveiligheid en gastronomie. Het servicecentrum is telefonisch bereikbaar op +43 1 955 1266 (België) of per e-mail op info@asfinag.at.

Web:  www.asfinag.at
 

Elektrische tankstations
Ben je onderweg met een elektrische auto? Oostenrijk biedt vele mogelijkheden om ter plaatse op te laden.

Web:  www.asfinag.at
          e-filling-station-finder.com
          www.energiemagazin.at
          www.oeamtc.at

 

TER PLAATSE

Eenmaal aangekomen zijn de gasten, ook zonder auto, altijd mobiel. Of het nu gaat om skiregio‘s als Bregenz, St. Anton am Arlberg, Seefeld, Kitzbüheler Alpen, Gasteinertal en Weissensee of steden als Salzburg, Graz en Wenen: de mobiliteit van de reizigers is verzekerd met het openbaar vervoer. In sommige gevallen kunnen gasten er zelfs gratis gebruik van maken. Meer informatie vind je rechtstreeks op de websites van de Oostenrijkse vakantieregio‘s.