Kontakt austria.info Kontakt austria.info

Österreich Werbung

Österreich Werbung (ÖW) is de nationale toerismeorganisatie van Oostenrijk en streeft haar belangrijkste doel na: het promoten van vakantieland Oostenrijk.

Österreich Werbung (ÖW) is de nationale toerismeorganisatie van Oostenrijk. Sinds 1955 streeft de vereniging (vroeger onder de naam ‘Österreichische Fremdenverkehrswerbung’ en sinds 1989 als ‘Österreich Werbung’) haar belangrijkste doel na: het promoten van vakantieland Oostenrijk. Het kernstreven van ÖW is, om samen met alle Oostenrijkse toeristische partners de concurrentiepositie van toerismeland Oostenrijk te behouden en te vergroten. Daarmee levert ÖW een essentiële bijdrage tot de stijging van het Oostenrijkse aandeel op de internationale toerismemarkt.

Kerntaken van de Österreich Werbung

  • Gebruikmaken van het handelsmerk ‘Vakantie in Oostenrijk’: het handelsmerk maakt Oostenrijk als vakantieland herkenbaar en brengt de emotionele meerwaarde van een verblijf in Oostenrijk tot stand.
  • Bewerken van de internationaal meest succes belovende markten met innovatieve, moderne marketing.
  • Partner van de Oostenrijkse toerismeondernemingen en essentieel netwerkknooppunt in het toerisme: de branche profiteert van de altijd actuele en gefundeerde kennis van ÖW over de gasten en markten.

Budget
Het budget van ÖW bestaat uit bijdragen van het ‘Bundesministerium für Arbeit und Wirtschaft’ (75%) en de ‘Wirtschaftskammer Österreich’ (25%), en uit prestatiebijdragen van de Oostenrijkse toerismebranche (o.a. toerismeorganisaties, regio’s en ondernemingen) voor marketingactiviteiten.

In 2022 bedraagt het totaalbudget circa 65 miljoen euro.

Activiteiten
ÖW concentreert zich in 2021 op de bewerking van de markten in drie regio’s: West-Europa, Centraal- en Oost-Europa en overzee. De bewerkte markten van deze regio’s zijn goed voor circa 96% van alle overnachtingen en vertonen het grootste potentieel voor het binnenlands toerisme. In alle overige landen is ÖW het eerste aanspreekpunt voor toeristische projecten.

De bandbreedte van de activiteiten reikt van klassieke reclame voor het toerismeland Oostenrijk, samenwerking met de media, productie van themabrochures, organisatie van beurzen en verkoopplatformen tot en met samenwerking met lokale touroperators, reisbemiddelaars en trainingen voor de reisbureau- en touroperatorbranche.

Bovendien stelt ÖW op maat gemaakte marketingmaatregelen voor de Oostenrijkse toeristische aanbieders ter beschikking die op hun specifieke behoeftes en marktkansen zijn afgestemd.

Naast de ‘Vakantieservice van de Österreich Werbung (het grootste informatie- en servicecenter voor ‘Vakantie in Oostenrijk’), is het internetportaal www.austria.info het belangrijkste deel van de gasteninformatie van ÖW. Op Oostenrijks grootste toeristisch internetplatform vindt de potentiële gast informatie en aanbiedingen uit heel Oostenrijk (momenteel in 20 talen).