Actief

Samen onbezorgd avonturen beleven

De coronacrisis had een diepgaande invloed op de samenleving in de hele wereld: het waren maanden van onzekerheid, sociale ontbering, maar ook van zo'n onvoorstelbare en tegelijk ingrijpende inperking van de persoonlijke vrijheid. De bewegingsvrijheid, die we altijd als vanzelfsprekend hebben beschouwd, werd plotseling gereduceerd tot de vierkante meters van onze eigen woning. Plaatsen waar wij onze bewegingsdrang in het dagelijks leven en in de steden konden uitleven, waren lange tijd geblokkeerd.

Communicatie met vrienden en familie kon alleen digitaal plaatsvinden, wat het sociale leven niet kon vervangen en voor veel mensen tot frustratie leidde. Maar de opgelegde afstand versterkte ook de banden en bracht ons dichter bij elkaar. Na maandenlang ons dagelijkse leven grotendeels met behulp van technologie te hebben moeten leiden, zien ouders nu een grote noodzaak om hun kinderen - weg van digitale media en spelletjes - weer in een echte en gezonde wereld te laten bewegen.

Dus ondanks alle hindernissen hebben we ons deze keer veel meer op de essentie gericht: Op gezondheid, vrijheid en saamhorigheid. Na tijden van verlies van controle, kijken we uit naar onze autonomie. Om weer actief in de natuur te kunnen bewegen, zonder beperkingen en dat helemaal zelf bepalen, wordt een bijzonder waardevolle ervaring. Het samenzijn wordt gevierd. Voor het eerst in ons leven zijn dit soort ervaringen niet "slechts" een waardevol evenwicht in het dagelijks leven. Ze worden ook een beloning na deze tijden van social distancing.

In Oostenrijk hebben we het geluk dat we ongerepte en vruchtbare natuur- en cultuurlandschappen hebben gecultiveerd en beschermd. Hier heeft men zowel de tijd als de ruimte en voldoende steun om actief en onbevooroordeeld de vonk van de nieuwsgierigheid weer aan te wakkeren en nieuwe avonturen in het leven te brengen. Het klimaat is ideaal om het hele jaar door actieve ervaringen op te doen. De natuurgebieden en de geavanceerde infrastructuur bieden een omgeving die veiligheid uitstraalt. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de passie van de mensen in Oostenrijk.

En voor het eerst beseffen we dat deze kansen die het land ons biedt, allesbehalve vanzelfsprekend zijn. Net als de vrijheid en zelfbeschikking bij het bewegen in de natuur of de sociale saamhorigheid. Nu is het tijd: Samen op onbezorgd avontuur!

Nieuws uit Oostenrijk

Bewegende avonturen

04.04.2022

Actieve sporters verkennen de natuur op nieuwe manieren en verleggen hun grenzen met buitensporten zoals paragliding, klimmen, raften, trailrunning en kitesurfen.

Meer lezen

Skiën in de zon

06.01.2022

Zon én sneeuw: die combinatie maakt maart en april de ideale tijd voor zonliefhebbers om op wintersport te gaan. Een selectie van de mooiste bestemmingen om te gaan voorjaarsskiën.

Meer lezen

Rotsen beklimmen en door het bos slingeren

05.10.2021

Op zoek naar avontuur? Touwenparcours en klimparken in heel Oostenrijk bieden afwisseling en sensatie voor het hele gezin.

Meer lezen

Actieve gezinsvakantie

16.08.2021

Probeer nieuwe dingen uit en ontdek ze op vakantie: Spellen en avonturenwerelden in talrijke streken in Oostenrijk maken dit mogelijk.

Meer lezen