Fotokunst im Grünen: das Festival "La Gacilly" in Baden Fotokunst im Grünen: das Festival "La Gacilly" in Baden
21.06.2021

Moderne kunst in de open lucht

Op veel plaatsen in Oostenrijk opent openbare kunst nieuwe perspectieven op steden, dorpen en landschappen. Een selectie.

Op je gemak slenteren terwijl je je vergaapt aan hedendaagse kunstwerken: veel plaatsen in Oostenrijk bieden dit genoegen. In Innsbruck in Tirol moedigt een stadswandeling je aan om de moderne architectuur te ontdekken. De "Creatief Salzburg" rondleiding vestigt het oog op sculpturen, installaties en eigentijdse gebouwen. In Linz brengen graffiti en muurschilderingen kleur in het havengebied. Ongeveer 1.500 foto's van fotografen uit de hele wereld zijn te zien op het openluchtfestival "La Gacilly" in Baden in Neder-Oostenrijk. Deze zomer verkennen olieverfschilderijen op groot formaat en installaties op de Grossglockner Hoge Alpine Weg de bergnatuur.

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Fabrieken met traditioneel en/of modern design

04.04.2022

Creativiteit en vakmanschap kenmerken de Oostenrijkse fabrieken die traditie hoog in het vaandel dragen en bruisen van innovatie.

Meer lezen

Stadmusea

14.02.2022

Ontdek de musea van de Oostenrijkse steden: het spectrum reikt van de oude meesters tot hedendaagse kunst.

Meer lezen

Wandelingen naar kunstenaarsvilla's

05.10.2021

In welke omgeving woonden literaire figuren, schilders en componisten en brachten ze hun vakanties door in vroegere tijden? Een zoektocht naar sporen door heel Oostenrijk.

Meer lezen

Cultuur al fietsend ontdekken

16.08.2021

Reis in je eigen tempo, ontdek prachtige landschappen en bijzonderheden uit kunst en cultuur: Talrijke culturele fietstochten in Oostenrijk combineren dit genoegen.

Meer lezen