"Mostviertler Gipfelklaenge" "Mostviertler Gipfelklaenge"
31.05.2021

Reis door het land met muziek

In Oostenrijk wordt eersteklas muziek uitgevoerd op buitengewone plaatsen in steden, in dorpen, op bergen en aan meren.

Voor veel reizigers is genieten van muziek een essentieel onderdeel van vakantiegeluk. In Oostenrijk kan deze wens gemakkelijk vervuld worden. De keuze aan eersteklas festivals en kleine, fijne muziekevenementen is enorm. In Wenen hoor je muziek niet alleen in de vele concertzalen. Veel gebouwen en huizen vertellen ook muziekgeschiedenis. In het Mostviertel in Neder-Oostenrijk verrassen wereldmuziek en moderne volksmuziek de zwervers. In de Attergau in het Opper-Oostenrijkse Salzkammergut is de Attergauer Kultursommer al 40 jaar een bekende ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers. Innsbruck in Tirol richt zich op nieuwe muziekvormen zoals promenade- en pop-up concerten. Jonge opkomende artiesten staan centraal op het :alpenarte festival in Schwarzenberg in Vorarlberg.

Naar de persinformatie

Innsbrucker Promenadenkonzerte im Innenhof der Hofburg
Innsbrucker Promenadenkonzerte im Innenhof der Hofburg © Innsbruck Tourismus / Christof Lackner Innsbruck

Meer artikelen

Cultuur al fietsend ontdekken

16.08.2021

Reis in je eigen tempo, ontdek prachtige landschappen en bijzonderheden uit kunst en cultuur: Talrijke culturele fietstochten in Oostenrijk combineren dit genoegen.

Meer lezen

Van poëtisch tot duurzaam groen: architecturale pleisterplaatsen

28.07.2021

Ver vooruitziend, speels of recht voor z'n raap: Oostenrijk herbergt talloze opmerkelijke gebouwen van de moderne en hedendaagse tijd.

Meer lezen

Kunst in de openbare ruimte

21.06.2021

Op veel plaatsen in Oostenrijk opent openbare kunst nieuwe perspectieven op steden, dorpen en landschappen. Een selectie.

Meer lezen