Bergseenduo in der Abgeschiedenheit: der Vordere und der Hintere Langbathsee Bergseenduo in der Abgeschiedenheit: der Vordere und der Hintere Langbathsee
17.06.2021

Baden in de natuur

Als je in drinkbaar water wilt zwemmen terwijl je naar het groen of de bergen kijkt, vind je in de Oostenrijkse natuur talloze idyllische badplaatsen.

Het bos ruikt. Een zachte wind waait. De lucht is schitterend blauw. Het water verandert in tinten blauw en groen. Badplaatsen in zo'n landschap tellen voor velen tot het grote zomergeluk. Het is maar goed dat Oostenrijk zo'n ruime keuze aan rustig gelegen bergmeren en watermassa's biedt. Een van die plaatsen is de Seewaldsee in het biosfeerpark Großes Walsertal in Vorarlberg. Het Piburgmeer in het Ötztal in Tirol is ook heel idyllisch. De Langbathsee meren in het Salzkammergut in Opper-Oostenrijk bieden prachtige landschappen voor excursiegangers. In Neder-Oostenrijk biedt het Lunzmeer een welkome verfrissing. Het thermaal water in het "Maibachl" bij Villach is daarentegen behaaglijk warm. In Wenen genieten badgasten aan de Oude Donau van ongerepte natuur en een uitzicht op torenhoge huizen.

Nog meer over het onderwerp baden in de natuur vind je hier.

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Bewegende avonturen

04.04.2022

Actieve sporters verkennen de natuur op nieuwe manieren en verleggen hun grenzen met buitensporten zoals paragliding, klimmen, raften, trailrunning en kitesurfen.

Meer lezen

Skiën in de zon

06.01.2022

Zon én sneeuw: die combinatie maakt maart en april de ideale tijd voor zonliefhebbers om op wintersport te gaan. Een selectie van de mooiste bestemmingen om te gaan voorjaarsskiën.

Meer lezen

Rotsen beklimmen en door het bos slingeren

05.10.2021

Op zoek naar avontuur? Touwenparcours en klimparken in heel Oostenrijk bieden afwisseling en sensatie voor het hele gezin.

Meer lezen

Actieve gezinsvakantie

16.08.2021

Probeer nieuwe dingen uit en ontdek ze op vakantie: Spellen en avonturenwerelden in talrijke streken in Oostenrijk maken dit mogelijk.

Meer lezen