Bergseenduo in der Abgeschiedenheit: der Vordere und der Hintere Langbathsee Bergseenduo in der Abgeschiedenheit: der Vordere und der Hintere Langbathsee
17.06.2021

Baden in de natuur

Als je in drinkbaar water wilt zwemmen terwijl je naar het groen of de bergen kijkt, vind je in de Oostenrijkse natuur talloze idyllische badplaatsen.

Het bos ruikt. Een zachte wind waait. De lucht is schitterend blauw. Het water verandert in tinten blauw en groen. Badplaatsen in zo'n landschap tellen voor velen tot het grote zomergeluk. Het is maar goed dat Oostenrijk zo'n ruime keuze aan rustig gelegen bergmeren en watermassa's biedt. Een van die plaatsen is de Seewaldsee in het biosfeerpark Großes Walsertal in Vorarlberg. Het Piburgmeer in het Ötztal in Tirol is ook heel idyllisch. De Langbathsee meren in het Salzkammergut in Opper-Oostenrijk bieden prachtige landschappen voor excursiegangers. In Neder-Oostenrijk biedt het Lunzmeer een welkome verfrissing. Het thermaal water in het "Maibachl" bij Villach is daarentegen behaaglijk warm. In Wenen genieten badgasten aan de Oude Donau van ongerepte natuur en een uitzicht op torenhoge huizen.

Nog meer over het onderwerp baden in de natuur vind je hier.

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Actieve gezinsvakantie

16.08.2021

Probeer nieuwe dingen uit en ontdek ze op vakantie: Spellen en avonturenwerelden in talrijke streken in Oostenrijk maken dit mogelijk.

Meer lezen

Verfrissende waterlopen

28.07.2021

Warme zomerdagen in het verschiet? Maak dan een wandeling langs de meren en rivieren van Oostenrijk of verken een kloof.

Meer lezen

De stad verkennen op de fiets

31.05.2021

Midden in de stad en toch op het platteland: deze aangename combinatie ervaren fietsers op een paar prachtige routes door heel Oostenrijk.

Meer lezen