Schlosspark Schloss Schönbrunn Schlosspark Schloss Schönbrunn
31.05.2021

Groene stedelijke toevluchtsoorden

Voor een ontspannende pauze bieden de Oostenrijkse steden charmante parken, op sommige plaatsen zelfs stadsbergen en pleinen aan het water.

Als je een stad verkent, moet je even pauzeren en genieten van het uitzicht op groen. Het is dus maar goed dat de Oostenrijkse steden zo rijk bedeeld zijn met natuurgebieden. In Wenen nemen groene ruimten meer dan de helft van de stad in beslag. In Graz in Stiermarken kunnen bezoekers sinds vorig jaar in de Augartenbucht blijven hangen. Zeldzame orchideeën en cactussen zijn de schatten van de Botanische Tuin in Linz in Opper-Oostenrijk. Bezoekers aan Salzburg genieten van bijzonder mooie uitzichten vanaf de bergen in de stad. Wie rust zoekt, kan zich ontspannen in de keizerlijke ambiance van de Hofgarten in Innsbruck in Tirol. In Bregenz in Vorarlberg oefenen de oevers van het Bodenmeer een bijna magische aantrekkingskracht uit.

Meer over ontspanning in de stadt.

Naar de persinformatie

Kapuzinerberg
Kapuzinerberg © Tourismus Salzburg GmbH Salzburg
Kapuzinerberg
Kapuzinerberg © Tourismus Salzburg GmbH Salzburg

Meer artikelen

Laten we gaan alpine baden!

05.10.2021

De gematigde hoogte, de heerlijke stilte en de goede lucht scheppen een uiterst gunstig microklimaat op de Oostenrijkse alpenweiden.

Meer lezen

Ontspannen op het platteland met het gezin

16.08.2021

Vakantie is, volgens de definitie, voor ontspanning. Als je hiernaar op zoek bent en met je gezin reist, zul je zeker geluk vinden in de Oostenrijkse Alpen.

Meer lezen

Heerlijke zomer

28.07.2021

"Sommerfrische", letterlijk frisheid van de zomer, betekent in Oostenrijk veel meer dan alleen maar vakantiedagen doorbrengen aan het meer of in de bergen.

Meer lezen

Slaaphotels

17.06.2021

Van een uitzicht op de sterrenhemel tot Zirben meubels: veel gastheren in Oostenrijk zorgen ervoor dat hun gasten een bijzonder goede en rustgevende nachtrust hebben.

Meer lezen