Sommerzeit am Weissensee Sommerzeit am Weissensee
28.07.2021

Heerlijke zomer

"Sommerfrische", letterlijk frisheid van de zomer, betekent in Oostenrijk veel meer dan alleen maar vakantiedagen doorbrengen aan het meer of in de bergen. Sommerfrische is een soort Oostenrijkse levensstijl. En Sommerfrische combineert nostalgische charme met het comfort en genot van het heden.

Voor sommigen betekent een zomervakantie comfortabel de dag doorkomen, bij voorkeur in de buurt van water. Anderen associëren de vakantie op het platteland met wandelen in het bos, wandelen in de bergen of fietsen. Anderen richten zich op culturele of culinaire hoogstandjes - of allebei. Wat je ook verkiest: Oostenrijk heeft een groot aantal traditionele zomervakantiebestemmingen met een levendig heden. Het Salzkammergut wordt beschouwd als de bakermat van het klassieke zomerverblijf - al in 1820 ontdekt als toevluchtsoord voor verfrissende dagen. In Neder-Oostenrijk zijn vooral het Kamptal en de streek Semmering-Rax betoverend met hun elegante villa's uit die tijd. Van de zomerfrisheid kun je ook genieten bij de meren in Karinthië, bijvoorbeeld bij de Weissensee.

Meer informatie over ontspanning in Oostenrijk vind je hier

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Laten we gaan alpine baden!

05.10.2021

De gematigde hoogte, de heerlijke stilte en de goede lucht scheppen een uiterst gunstig microklimaat op de Oostenrijkse alpenweiden.

Meer lezen

Ontspannen op het platteland met het gezin

16.08.2021

Vakantie is, volgens de definitie, voor ontspanning. Als je hiernaar op zoek bent en met je gezin reist, zul je zeker geluk vinden in de Oostenrijkse Alpen.

Meer lezen

Heerlijke zomer

28.07.2021

"Sommerfrische", letterlijk frisheid van de zomer, betekent in Oostenrijk veel meer dan alleen maar vakantiedagen doorbrengen aan het meer of in de bergen.

Meer lezen

Slaaphotels

17.06.2021

Van een uitzicht op de sterrenhemel tot Zirben meubels: veel gastheren in Oostenrijk zorgen ervoor dat hun gasten een bijzonder goede en rustgevende nachtrust hebben.

Meer lezen