Bekannt, beliebt und behaglich: Das Gasthaus Brandstätter in Salzburg Bekannt, beliebt und behaglich: Das Gasthaus Brandstätter in Salzburg
16.08.2021

Culinaire uitstapjes

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Hartig en down-to-earth of creatief licht? In Oostenrijk weten talloze koks beide variaties fantasierijk te combineren. Philipp Essl van Landgasthaus Essl in Rossatz in de Wachau streek van Neder-Oostenrijk staat bekend om zijn "iets andere keuken". In Salzburg verwent Gasthof Brandstätter zijn gasten met klassiekers en rariteiten uit de keuken van de herberg. Het gastronomische restaurant Inside in Matrei in Oost-Tirol legt de nadruk op zelfgemaakte gerechten en producten uit het Hohe Tauern Nationaal Park. Gasten van de Kohlröserlhütte in het Stiermarkse Salzkammergut genieten van lekkernijen uit internationale keukens. Typisch Tiroolse gerechten en gerechten geïnspireerd door de Italiaanse keuken worden geserveerd door het Gasthaus in Hotel zur Post in Alpbach. In Lochau in Vorarlberg biedt het Mangold restaurant culinaire hoogtepunten met huisgemaakte gerechten en "soul food".

https://www.genussregionen.at/

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Genieten in de bergen

05.10.2021

Oostenrijkse gastheren en koks zijn erg dol op zelfgekweekte en zelfgemaakte gerechten.

Meer lezen

Culinaire uitstapjes

16.08.2021

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Meer lezen

Kruidige en verzachtende kruiden

28.07.2021

In Oostenrijk hebben sommige boerderijen zich helemaal gewijd aan de teelt en verwerking van kruiden en geneeskrachtige planten.

Meer lezen

Granen, Peulvruchten

21.06.2021

De Oostenrijkse delicatessenmakers waarderen zowel oude graansoorten als traditionele en exotische peulvruchten.

Meer lezen