Bekannt, beliebt und behaglich: Das Gasthaus Brandstätter in Salzburg Bekannt, beliebt und behaglich: Das Gasthaus Brandstätter in Salzburg
16.08.2021

Culinaire uitstapjes

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Hartig en down-to-earth of creatief licht? In Oostenrijk weten talloze koks beide variaties fantasierijk te combineren. Philipp Essl van Landgasthaus Essl in Rossatz in de Wachau streek van Neder-Oostenrijk staat bekend om zijn "iets andere keuken". In Salzburg verwent Gasthof Brandstätter zijn gasten met klassiekers en rariteiten uit de keuken van de herberg. Het gastronomische restaurant Inside in Matrei in Oost-Tirol legt de nadruk op zelfgemaakte gerechten en producten uit het Hohe Tauern Nationaal Park. Gasten van de Kohlröserlhütte in het Stiermarkse Salzkammergut genieten van lekkernijen uit internationale keukens. Typisch Tiroolse gerechten en gerechten geïnspireerd door de Italiaanse keuken worden geserveerd door het Gasthaus in Hotel zur Post in Alpbach. In Lochau in Vorarlberg biedt het Mangold restaurant culinaire hoogtepunten met huisgemaakte gerechten en "soul food".

https://www.genussregionen.at/

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Fabrieken en bedrijfsdemonstraties

04.04.2022

Fabrikanten in heel Oostenrijk nodigen je uit om meer te weten te komen over speciale producten en productieprocessen.

Meer lezen

Eet, drink, slaap: repeat!

24.01.2022

Er even helemaal tussenuit om eens goed bij te tanken is altijd een goed idee. Om dat in Oostenrijk te doen is helemaal een goed idee, want hier zijn, een heleboel mooie en fijne plekken te vinden om eens goed in de watten te worden gelegd.

Meer lezen

Genieten in de bergen

05.10.2021

Oostenrijkse gastheren en koks zijn erg dol op zelfgekweekte en zelfgemaakte gerechten.

Meer lezen

Culinaire uitstapjes

16.08.2021

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Meer lezen