Bakkerij Fröhlich in Steyr Bakkerij Fröhlich in Steyr
21.06.2021

Kostbare granen en bijzondere bonen

De Oostenrijkse delicatessenmakers waarderen zowel oude graansoorten als traditionele en exotische peulvruchten.

Je proeft het verschil bijzonder goed als het om brood gaat: het smaakt het best als het gemaakt is van meel van hoge kwaliteit, met de hand bereid en op de traditionele manier gebakken. Talrijke bakkerijen in Oostenrijk vertrouwen op deze manier van bakken, bijvoorbeeld de Bakkerij en Banketbakkerij Fröhlich in Steyr in Opper-Oostenrijk en Ederbrot in Faistenau in het SalzburgerLand. De ingrediënten - van boekweit tot speltmeel - worden geleverd door boeren zoals de familie Tomažej-Pečnik uit het "Saat & Tat Naturhof" in Karinthië. Richard Dietrich heeft de Vorarlbergse riebelmaïs aan een renaissance geholpen. De familie Zomer in Stiermarken werkt met pronkbonen. In Burgenland maakt Ulla Wittmann van MANUFABA heilzame producten van sojabonen, vooral tofu.

https://www.genussregionen.at/

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Fabrieken en bedrijfsdemonstraties

04.04.2022

Fabrikanten in heel Oostenrijk nodigen je uit om meer te weten te komen over speciale producten en productieprocessen.

Meer lezen

Eet, drink, slaap: repeat!

24.01.2022

Er even helemaal tussenuit om eens goed bij te tanken is altijd een goed idee. Om dat in Oostenrijk te doen is helemaal een goed idee, want hier zijn, een heleboel mooie en fijne plekken te vinden om eens goed in de watten te worden gelegd.

Meer lezen

Genieten in de bergen

05.10.2021

Oostenrijkse gastheren en koks zijn erg dol op zelfgekweekte en zelfgemaakte gerechten.

Meer lezen

Culinaire uitstapjes

16.08.2021

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Meer lezen