Bakkerij Fröhlich in Steyr Bakkerij Fröhlich in Steyr
21.06.2021

Kostbare granen en bijzondere bonen

De Oostenrijkse delicatessenmakers waarderen zowel oude graansoorten als traditionele en exotische peulvruchten.

Je proeft het verschil bijzonder goed als het om brood gaat: het smaakt het best als het gemaakt is van meel van hoge kwaliteit, met de hand bereid en op de traditionele manier gebakken. Talrijke bakkerijen in Oostenrijk vertrouwen op deze manier van bakken, bijvoorbeeld de Bakkerij en Banketbakkerij Fröhlich in Steyr in Opper-Oostenrijk en Ederbrot in Faistenau in het SalzburgerLand. De ingrediënten - van boekweit tot speltmeel - worden geleverd door boeren zoals de familie Tomažej-Pečnik uit het "Saat & Tat Naturhof" in Karinthië. Richard Dietrich heeft de Vorarlbergse riebelmaïs aan een renaissance geholpen. De familie Zomer in Stiermarken werkt met pronkbonen. In Burgenland maakt Ulla Wittmann van MANUFABA heilzame producten van sojabonen, vooral tofu.

https://www.genussregionen.at/

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Culinaire uitstapjes

16.08.2021

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Meer lezen

Kruidige en verzachtende kruiden

28.07.2021

In Oostenrijk hebben sommige boerderijen zich helemaal gewijd aan de teelt en verwerking van kruiden en geneeskrachtige planten.

Meer lezen

Heerlijk zoet uit Oostenrijk

31.05.2021

Zoete lekkernijen maken de meeste mensen gelukkig. Lekkernijen op basis van vruchten uit Oostenrijk en honing zijn ook welkome bronnen van energie.

Meer lezen