Pfirsich-Ernte am Obsthof Schneeflock Pfirsich-Ernte am Obsthof Schneeflock
31.05.2021

Heerlijk zoet uit Oostenrijk

Zoete lekkernijen maken de meeste mensen gelukkig. Lekkernijen op basis van vruchten uit Oostenrijk en honing zijn ook welkome bronnen van energie.

Het is ook de moeite waard aandacht te besteden aan de herkomst van fruit en honing. Producten die gemaakt zijn van regionale ingrediënten en met passie zijn een goede keuze. Als je van abrikozen houdt, zul je verrukt zijn over het assortiment van Marillenhof Kausl uit de Wachau streek in Neder-Oostenrijk. De beste honing en inzichten in de wereld van de bijen vind je in de Stögerer bijenstal in het Waldviertel in Neder-Oostenrijk. In Kollnighof in Oost-Tirol komen vruchten uit Oostenrijk samen met schapenmelkyoghurt in het glas. 13 appelsoorten en seizoensfruit zijn verkrijgbaar bij Obsthof Schneeflock in Stiermarken. De Aronia-Manufaktur Köck en de Aroniahof Kober in Stiermarken zijn gewijd aan een bijzondere bes, de appelbes. In Wenen gedijen de vijgenbomen van Harald Thiesz en Ursula Kujal.

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Culinaire uitstapjes

16.08.2021

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Meer lezen

Kruidige en verzachtende kruiden

28.07.2021

In Oostenrijk hebben sommige boerderijen zich helemaal gewijd aan de teelt en verwerking van kruiden en geneeskrachtige planten.

Meer lezen

Granen, Peulvruchten

21.06.2021

De Oostenrijkse delicatessenmakers waarderen zowel oude graansoorten als traditionele en exotische peulvruchten.

Meer lezen