Goldmelisse der Biokräuterei Mathiasnhof Goldmelisse der Biokräuterei Mathiasnhof
28.07.2021

Kruidige en verzachtende kruiden

In Oostenrijk hebben sommige boerderijen zich helemaal toegewijd aan de teelt en verwerking van kruiden en geneeskrachtige planten.

Op de akkers van Oostenrijk groeien niet alleen groenten en granen. Sommige boeren hebben zich gespecialiseerd in het kweken van kruiden en geneeskrachtige planten. Na de oogst, die meestal met de hand gebeurt, worden de schatten van de natuur verwerkt tot verschillende producten. Behalve theesoorten bieden de kruidendokters nog vele andere specialiteiten aan. Wie zijn gerechten met bloemblaadjes wil versieren kan kiezen uit het assortiment van de biologische boerderij Deschlitz in Stiermarken. Kruidensiropen en geuroliën zijn verkrijgbaar bij Kräuterbauernhof Percht, ook thuis in Stiermarken. Rosemarie Kranabetter geeft inzicht in de wereld van kruiden in haar show- en moestuin in het kruidendorp Irschen in Karinthië. Susanne Mitterer van "Pinzgauer Naturzauberwerke" in het SalzburgerLand maakt kruidige kruiden en remedies uit de natuurlijke apotheek. Op het Mathiasnhof in Opper-Oostenrijk worden siropen, wierookmengsels en specerijkruiden gemaakt. Van zelfgekweekte planten maakt de familie Bauer thee, specerijen en verzorgingsproducten op hun kruidenboerderij in de streek Waldviertel in Neder-Oostenrijk.

https://www.genussregionen.at/

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Genieten in de bergen

05.10.2021

Oostenrijkse gastheren en koks zijn erg dol op zelfgekweekte en zelfgemaakte gerechten.

Meer lezen

Culinaire uitstapjes

16.08.2021

De keuken in Oostenrijk is verbazingwekkend gevarieerd. In elke streek zijn topkoks aan het werk, die creatieve lekkernijen uit regionale ingrediënten toveren.

Meer lezen

Kruidige en verzachtende kruiden

28.07.2021

In Oostenrijk hebben sommige boerderijen zich helemaal gewijd aan de teelt en verwerking van kruiden en geneeskrachtige planten.

Meer lezen

Granen, Peulvruchten

21.06.2021

De Oostenrijkse delicatessenmakers waarderen zowel oude graansoorten als traditionele en exotische peulvruchten.

Meer lezen